Fälttävlan
24 september 2016 21:04

Sofia och juniorlaget på medaljjakt

Terrängen på EM för young riders och juniorer blev en blandad historia för svensk del. Nu återstår bara den avgörande banhoppningen och det finns en stark medaljkänning i det svenska lägret.

Sofia och juniorlaget på medaljjakt
Sofia Sjöborg har medaljer inom räckhåll efter bland annat en felfri terräng. Foto: Privat

Juniornollorna ramlade in i EM-terrängen, både för Sverige och andra länder. Bäst till individuellt av de svenska juniorerna efter dressyr och terräng ligger fortfarande Sofia Sjöborg med Mighty Dwight. På 41,4 straff och en fjärdeplats har hon brons och silver mindre än ett konkurrentnedslag bort och guldet mindre än två nedslag bort.

Svenska laget fick till tre terrängnollor och är fortsatt fyra, nu på 145,7 straff. För att nå bronset gäller det att knappa in på Storbritannien som har 134,5 straff medan tyskarna ser ut att sitta säkert på guldet på 113,8 straff.
– Det är medaljläge. Hästen hoppar bra så allt kan hända, säger Anne Persson, landslagsledare till SvrF och fortsätter:
– Terrängen var svår. Det handlade om exakt ridning för hindren var klurigt placerade.

Det svenska YR-laget hade det betydligt tuffare i terrängen  och ligger fortfarande sjua. Bäst till individuellt ligger Alexandra Jurå med Apollo Gammelgården på plats 23 på 62,4 straff.


Alexandra Jurå, som inte ingår i laget, satte bästa svenska YR-terrängen med 15,6 straff för tiden. Foto: Venustapictures

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden