Fälttävlan
3 november 2016 10:44

Fredrik Bergendorff visste vad han ville redan 1991

För den flitige läsaren av Tidningen Ridsport är fälttävlans nya förbundskapten knappast någon doldis. Redan 1991 porträtterades Fredrik Bergendorff och konstaterade att Sverige troligen inte skulle få se honom så mycket igen.

Fredrik Bergendorff visste vad han ville redan 1991
Nye förbundskaptenen Fredrik Bergendorff över ett tufft hinder i franska Saumur 1991 tillsammans med EM-hästen Michaelmas Day.

– Det skulle inte förvåna mig om jag stannar här för gott. Jag gillar det här sättet att leva, berättade Fredrik Bergendorff för Tidningen Ridsports reporter Amelie Bosson.

Anledningen till helsidan i tidningen var att han som 22-åring skulle representera Sverige vid EM i fälttävlan tillsammans med Michaelmas Day, en häst som hans dåvarande arbetsgivare Mark Todd hade ridit. Det blev en 13:e plats vid EM 1991, och ekipaget var även med i EM två år senare.

Fredrik fick också rätt i det här med att han inte skulle flytta tillbaka till Sverige igen. Men nu är han ändå högaktuell som svensk förbundskapten.

Här är artikeln om Fredrik från Tidningen Ridsport 1991.

Läs artikeln som pdf här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden