Sport
28 november 2016 14:57

Douglas fixade första segerbilen

(Uppdaterad med bilder) En bil återstod och den delades ut i luriga Sweden Masters. Last man standing var Douglas Lindelöw som toppade helgen med att vinna sin allra första bil.

Douglas fixade första segerbilen
Vinnare i rampljuset: Douglas och Caville. (Foto: Roland Thunholm)


Där satt den!

Bertram Allen plockade tre bilar innan han tog planet hem. Slutligen var Sweden Masters sista chansen att ta hem en bil på Friends och det höjdes, taktikades, jublades och tjoades om vartannat när klassen avslutade hoppningen på Sweden International Horse Show för i år. En showklass på sitt vis, men med en bil  och presentkort på ritningar för en arkitekdesignad villa i potten var det förstås fight in i det sista.

Kyligast av alla i rävspelet var Douglas Lindelöw som avrundade helgen med en riktig jackpot.
– Det var en väldigt speciell känsla att gå ut som sista ryttare och avgöra allt, säger en strålande Douglas när han pustar ut efter ärevarv både till häst och i bil.


Felfritt varv efter varv för det nya ekipaget.

Han har bara ridit Caville (sto, f 2006, e Cartogran-Mr Blue, uppf Gestuet Lewitz, äg Arvidssons i Fjärås AB) i några veckor och det här var deras andra tävling tillsammans.
– Hon gick bra i tidshoppningen igår också, men är inte så jättevan vid det. Nu hade hon lärt sig till idag, säger Douglas glatt och kreddar Louise Torgersen för hennes ridning på till hästen upp till YR-EM.

Last man standing-klassen började på internationellt sett nätta 1,45 på helgens enklaste bana (måhända bortsett från Stjärnhoppningen) och därefter fick ryttarna hoppa runda efter runda i tur och ordning. Inför varje varv fick de välja ett hinder att höja – allra helst ett som både kunde sänka konkurrenterna men ändå klaras av ryttaren själv. Douglas höjde utsprånget i kombinationen gång på gång, vilket bland annat fällde Alexander Zetterman.
– Haha, det lär jag få äta upp, säger Douglas och fortsätter.
– Jag kände direkt att Caville var stark där så det var ett taktiskt drag. Man hoppas ju att klara det själv, samtidigt som det ska fälla de andra.
Har du vunnit någon Mastersklass förut?
– Jo, det har jag faktiskt. Men – då vann jag ingen bil utan i stället polska zlotys, säger vinnaren skrattandes.

Fem ryttare deltog och till sist var bara Belgiens Olivier Philippaerts med Ikker och Douglas med Caville kvar. Efter flera felfria rundor var och hindren upphöjda en bra bit fick de till sist göra upp i ett sista speedvarv för att bilen skulle få en ny ägare.

Olivier var först ut och satte press på Douglas med en felfri, tight sista tur över de sex hindren. Svensken var fortsatt iskall, gav järnet och kunde till publikens jubel höja näven i en segergest när han säkrade helgens enda svenska segerbil och helgens första svenska nationalsång.

Sportchef Malin Baryard Johnsson switchade mellan chef- och ryttarrollen och delade ut en bilnyckel i jätteformat.

Äntligen svensk flagga och äntligen svensk nationalsång.

Här har vi förstapriset….

…och hej vad det går!

Foto: Roland Thunholm och Mikael Persson/MiP Media

Resultat
Missat något från Friends Arena? Lugn, du hittar Ridsports SIHS-artiklar här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden