Hoppning
2 december 2016 16:42

Positiva röster om nya hoppteamet

Landslagsryttarna ger tummen upp till förbundskapten Henrik Ankarcronas team. Ridsport har talat med flera landslagsryttare såsom Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann.

Positiva röster om nya hoppteamet
Alla tummar upp för förbundskapten Ankarcronas team. Roland thunholm

De landslagsryttare Ridsport har talat med är genomgående positiva till förbundskapten Henrik Ankarcronas val av stödtrupper med Ann-Cathrine Ancan Carlsson och Pether Markne. Båda är väl förankrade i sporten och respekterade för sin kompetens och erfarenhet.


– Jag tycker det känns jättebra med hela gruppen, säger Malin Baryard Johnsson som laddar upp hemma inför start i London med bland annat Cue ChAnna. 
– Vi ryttare har inte haft synpunkter på det här utan Henrik bygger sitt lag, precis som det ska vara, det känns som en bra grupp.
– Pether Markne har varit min tränare i många år och vi tränar tillsammans när det fungerar med våra kalendrar, förklarar hon.
Det har varit en intensiv men bra helg under SIHS och som bde ryttare och sportchef pustar hon ut lite efter evenemanget. 


Henrik von Eckermann med eget stall i Tyskland har en god relation med båda två sedan länge.
– Ancan var min chef d’equipe på young rider tiden och jag har tränat för Pether tidigare, berättar han.
– Jag är jätteglad att de har kommit in i teamet, det är två stabila personer med erfarenhet och kompetens inom sporten. Det är bara positivt.

Är landslagsledningen mer betydelsefull för honom som har sin bas utomlands?
– Det har alltid varit viktigt med en god relation. Tidigare skulle kontakterna gå med min dåvarande chef Ludger Beerbaum, nu är det lite lättare eftersom jag kan svara för mig själv på ett annat sätt, menar von Eckermann. 
– Jag bor här nere i Tyskland och det är viktigt att ha ett bollplank. Henrik är så kunnig och erfaren, han vet hur det fungerar här nere eftersom han själv arbetat här. Det är tryggt att vi har de här tre erfarna personerna som alla vill svensk ridsport väl och är motiverade. Med motivation kommer man långt det vet jag själv.

Henrik von Eckermann startar nästa vecka i världscupen och den största moroten justnu är att samla poäng som ger honom en biljett till finalen i Omaha. Dit är det en bit kvar men han satsar och har motivationen. 


Douglas Lindelöw med 7-åriga Citti på SIHS, nu i Södertälje.

Vi når Douglas Lindelöw när han tävlar ett knippe unghästar på de nationella tävlingarna i Södertälje.
– Spontant känns det riktigt bra, jag känner båda sedan tidigare. Ancan känner jag sen gammalt och jag har tränat några gånger för Pether, svarar Douglas.
– Jag tycker hela landslagsteamet känns bra, Henrik är en bra person jag har stort förtroende för, han ska bar köra sin grej så blir det här bra.
Douglas Lindelöw har en intesiv tävlingsmånad framför sig med starter i Geneve, London och Mechelen i mellandagarna.
– Hästarna är i riktigt bra form, de känns bra så jag satsar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden