Hoppning
14 december 2016 11:15

Cantinero hoppar igen – kan bli comeback efter nyår

Samtidigt som Henrik von Eckermann plockar världscuppoäng fortsätter Cantinero att sättas igång på hemmaplan. ”Om allt fortsätter så här bra kan det bli tävling för honom mot slutet av januari” säger Henrik.

Cantinero hoppar igen – kan bli comeback efter nyår
Henrik von Eckermann och Cantinero, som här var tvåa i Falsterbos Grand Prix, kan snart vara på banan igen.

I höstas fick Henrik von Eckermann tillbaka Cantinero (val, f 2002, e Cento-Cash, äg Qatar Armed Forces) som för något år sedan var hans potentiella OS-partner. Ägaren Qatar Armed Forces valde att flytta Cantinero från Ludger Beerbaums stall till Henriks nya verksamhet (läs mer här) och sedan dess har det gått stadigt framåt med igångsättningen.
– Hittills känns det väldigt bra och nu har han börjat hoppa. Cantinero kan sitt jobb, är laddad och tycker att det är kul att få hoppa igen, säger Henrik.

Sista tävlingen gjorde ekipaget i februari i Hongkong. Därefter var Cantinero plötsligt halt och svullen på höger fram när han kom ut ur sin box en dag och trots ihärdiga undersökningar hittades aldrig orsaken. Henrik är väl medveten om att det i värsta fall kan hända igen.
– Jag ropar absolut inte hej än, även om allt känns fint just nu, säger Henrik och berättar att hästen regelbundet kontrolleras av veterinär.
– Jag känner ju Cantinero så bra också och känner förstås varje dag hur han känns. Vi tar en dag i taget.

Även om Henrik inte slår på stora trumman än lär det vara många som hoppas på att få se Grand Prix-vinnarduon på banan igen. Om Cantinero fortsätter att vara frisk kan det hända redan i början av nästa år.
– Ja, om allt går som det ska kan det bli någon mindre tävling för honom i slutet av januari eller i början av februari. Då blir det väl 1,40 eller liknande.
Förutsatt att Cantinero fortsätter att vara fräsch kan det bli större tävlingar igen för den rutinerade hästen som blir 15 nästa år.
– Cantinero är ingen häst som måste gå en massa småtävlingar. Det viktigaste är att få honom riktigt bra konditionsmässigt och att jag känner att han är helt redo för tävling.

Samtidigt som Cantinero trimmas vidare hemma fortsätter Henrik von Eckermann på de större arenorna med bland andra dubbelt världscupplacerade Mary Lou, Yajamila och Hermes de Mariposa. Efter senaste världscupplaceringen är Henrik bästa svensk i ligan på plats 17.

Mot seger i Grand Prix i Italien:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden