Fälttävlan
29 mars 2017 20:02

Svensk smakstart med Sara som bästa blågula

Fälttävlanssäsongen har rullat igång och i dag gav sig ett gäng svenskar ut i Luhmühlens tvåstjärniga terräng. Det blev en smakstart med en fin skörd blågula placeringar i det stora startfältet med Sara Algotsson Ostholt och Reality som bästa ekipage.

Svensk smakstart med Sara som bästa blågula
Sara Algotsson Ostholt och Reality är på hugget.

Nära 90 ekipage var på hugget när Luhmühlens internationella CIC2* avgjordes i dag och en rad svenska landslagsryttare passade på att dra igång fälttävlans-året.  Inte mindre än fem svenska placeringar blev det av de svenska landslagstjejerna.

OS-ekipaget Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 visade att de är laddade inför året som väntar. De gick in som sjua redan i dressyren och det blev ekipagets slutliga placering efter fem fel i hoppningen och dagens femte bästa terräng med felfritt på hinder och några straff för tiden.

Snäppet bättre dressyr med 40,2 straff fixade Therese Viklund och Diabolique. De gick då in som sexa och landade så småningom på placering 19. Även de var felfria på hinder i terrängen, precis som Louise Svensson Jähde som stod för dagens dubbel då hon tog två placeringar: nummer 12 med Wieloch’s Utah Sun och nummer 15 med Waikiki 207. Med den sistnämnda stod hon för ett snyggt uppsving efter plats 30 i dressyren tack vare felfri banhoppning och den 14:e bästa terrängen.


Louise Svensson Jähde och Wieloch’s Utah Sun, här fotade på skånska Ribban, var näst svenskar på tolfte plats. Foto: Lottapictures

Ett av landslagets nya tillskott, Hanna Berg med Quite Survivor, såg till att det blev en femte placering till det svenska gänget genom att lägga beslag på den sista, nummer 22, efter en rakt igenom stabil insats. Christoffer Forsberg med Wanskjaers Carlsson var dessutom första utanför placering.

Segern gick till Ingrid Klimke och Horseware Hale Bob som tog en solklar seger efter att ha slutat på dressyrstraffet 30,0.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden