Ponny
1 april 2017 17:45

Woody och Thea blev en ”perfect match”

Tre månader har gått sedan Thea Gånehed och Woodfield Night Light blev ett ekipage. Det blev den "perfect match" som alla inblandade hoppades på, och ekipaget har nu debuterat i Msv A.

Woody och Thea blev en ”perfect match”
Thea och Woody har nu debuterat i Msv A.

C-ponnyn Woodfielt Night Light ”Woody” är regerande svensk mästare i hoppning utomhus med Michelle Cranning-Hillgren. De vann även SM-guld inomhus 2015. Ridsport skrev om försäljningen av Wooody till 11-åriga Thea Gånehed i Fjärås för exakt tre månader sedan (länk). Hur har det gått för det nya ekipaget?
– Det fungerar toppen, det är verkligen den ”perfect match” som vi trodde, säger Theas mamma Jessica Gånehed till Ridsport, och tillägger att det mycket är tack vare all hjälp de fått från familjen Cranning-Hillgren.
– Vi får de bästa förutsättningarna.

Thea och Woody debuterade vid Trettonspelen i Helsingborg och red där två felfria LA. Sedan fortsatte de vidare till Baltic Cup och var felfria i alla starter. Debuten i Msv B skedde i Kungsbacka där det blev tre felfria Msv B-rundor och även seger i inverkanskvalet. Debuten i Msv A skedde i Ljungby förra helgen där det blev ett pet, men ekipaget dubbelnollade i Msv B+5 och kom på en andraplats. Fina resultat för ett ekipage som bara hängt ihop i tre månader. Under 2017 hoppas familjen Gånehed på SM-start och har en förhoppning om Friends. Långsiktigt siktar de mot NM 2018 för Thea och Woody.

Jessica Gånehed berättar att Woody är en väldigt speciell ponny som många gånger vill ha saker på sitt eget vis.
– Och då blir det så – till exempel när man tränsar så månsta man ha en godis annars vill han inte ta bettet, säger Jessica.
Annars är Woody en avslappnad kille som tar det mesta med ro.
– Han älskar att sova och kan ligga raklång i hagen i vårsolen, och på tävling sover han också mycket, säger Jessica.

Här är Theas och Woodys debut i Msv A: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden