Ponny
8 april 2017 17:40

Bra start för Kajsa Björe i Belgien

Svenska ponny- och ungdomsryttare är i Belgien och tävlar denna helg. En fin start har Kajsa Björe fått som tog en placering i 1,20 med Bright Eyes.

Bra start för Kajsa Björe i Belgien
Kajsa Björe och Bright Eyes har fått en bra start i Belgien.

I Bonheiden, Belgien, rids denna helg internationell ungdomshoppning på nivåerna CSIU25/CSIJ/CSIP. Under fredagen reds första omgången i stora rundan för ponny, och andra omgången av stora rundan för juniorerna. Det är årets första internationella utomhustävling för de unga svenska ryttarna.

Av 95 startande hade Sverige hela 17 ekipage till start i 1,20-hoppningen, som reds som tidshoppning. Bäst gick det för Kajsa Björe på Bright Eyes (SWB, val f-06 e Nicklas-Kantje’s Ronaldo, uppf Lotta Björe). Ekipaget kom på fjärde plats, övriga placerade svenska ekipage var Janelle Larsson på Prince of Ladytown som kom tolva, och Max Sillfors på Dawn Godess som kom 23:a.
– Bra start här i Belgien, säger Kajsa Björe på Instagram om sin fjärdeplats.

– Sammantaget höll sig alla svenskar väl framme i den internationella konkurrensen där femton av våra ekipage red med fyra fel eller bättre, säger landslagsledaren Thomas Fasteus i ett pressmeddelande.
– Det är roligt att se att vi är så konkurrenskraftiga med så många ekipage i den internationella konkurrensen.
Segrade gjorde Gilles Nuytens, Belgien, på Nibor.

Thomas berättar också att antalet startande i den stora klassen innebar att sista halvan av tävlingen avgjordes under elbelysning, vilket försvårade lite för en del ekipage.

Juniorernas stora runda var utsatt till 1,35, men höjdes i sista stund till 1,40. Bästa svensk blev Elsa Johansson på Amazing som tog en femtonde plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden