Sverige
12 juli 2017 06:00

Polisen utreder – två hästar skadade i Trollhättan

En häst har dött av sina skador, en annan har fått skärsår av oklar anledning.
Polisen i Bohuslän utreder just nu om det finns något samband mellan två misstänkta fall av djurplågeri på orten.

Polisen utreder – två hästar skadade i Trollhättan
Polisen i Trollhättan utreder nu om det finns någonting som kopplar samman de båda fallen av skadade hästar.

Polisen i Trollhättan utreder just nu två fall av vad som preliminärt rubriceras som djurplågeri.
Det ena fallet gäller en häst i Lilla Edet som i lördags morse hittades död i hagen med skador som tyder på att hästen kan ha utsatts för dödligt våld.
Ttela.se skrev i måndags om fallet och uppgav då att polisen i Trollhättan skickat prover vidare för analys till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för att få mer information om vad eller vem som möjligen kan ligga bakom hästens död.

Dagen efter att den döda hästen hittats i Lilla Edet visade det sig att en häst på Norra Älvsborgs ryttarklubb, bara 17 kilometer längre bort, fått skärsårsliknande skador på bålen. Skärsåren var inte allvarligare än att de kunde behandlas av djurvårdare på plats.
En företrädare för klubben säger till Bohuslänningen.se att hästen varit ensam när skadorna uppstått och att de inte säkert vet om hästen orsakat sig skadorna själv eller ej. Men klubben har tagit allvarligt på händelsen och valt att polisanmäla. En bild på den skadade hästen finns publicerad här

Om de två händelserna har något samband är alltså långt ifrån säkerställt ännu, och polisen utreder händelserna som två separata ärenden.

I slutet av juni skrev Ridsport om det medialt uppmärksammade fallet i Rimbo där en häst hittats död med skador på bland annat könsorganen. Till en början fanns misstanke om brott och en hypotes om att mänskligt våld låg bakom de otäcka såren.
Djurskyddspolisen som utredde fallet kom för mindre än en vecka sedan fram till att hästen i Rimbo dött en naturlig död, och att ett vilt djur därefter orsakat skadorna på hästens kropp. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden