Sport
12 juli 2017 11:11

Ungdomar i rätt form – Bergåkra kvalbäst

Gina Tricot Future Elite hade genrep på dressyrbanan med kval för young rider ekipage. Segern gick till nyblivne bronsmedaljekipaget från NM Cecilia Bergåkra på sin Primavera.

Ungdomar i rätt form – Bergåkra kvalbäst
Cecilia Bergåkra har ett härligt förhållande med sin fina Primavera.

Den lilla gruppen om tio ryttare red sitt kval med mörka hotande moln som höll sig i schack. Kvalet dömdes av Maria Carlsson, Mollis Persson och Eva Andersson, tre lokala skånska domare som sett flera av ekipagen ofta.

Till start var hela det nyblivna guldlaget från NM på Hammarö med Emelie Aldenfalk/Winton, Sofie Andersson/CSI, Rebecca Jern/Twiligt och Cecilia Bergåkra/Primavera, rejält motstånd för övriga med andra ord.

En av dressyrens flitigaste ryttare tog tidigt ledning i klassen med sin läckra dam Primavera (SWB f -03 e Don Primero- Figaro L , uppf Anine Eskebäk, äg Cecilia Bergåkra). Det är Cecilia Bergåkra som kommit från Hälsingland med hela teamet av småsyskon, mamma Sigrid och vänner. Cecilia och Primavera gjorde verkligt fina halvpiruetter och raka fina bytesserier, totalt 72,062 procent.
– Det kändes bra men det finns en del att förbättra. Primavera blir inte tittig på omgivningen men går mer in i sig själv och det är upp till mig att ta henne lite ur såpbubblan och vara med mig, kommenterade Cecilia Bergåkra.
– Nu blir jag i Skåne tills det är dags för avfärd till Kanada och VM för unga uppfödare nästa vecka.

Primavera i en av sina riktigt fina piruetter.

Bakom Cecilia Bergåkra slogs flera ekipage om placeringarna, samtliga i samma härad procentmässigt 68 plus några tiondelar, samtliga i samma härad procentmässigt 68 plus några tiondelar.

Sofie Andersson på sin stilige CSI (KWPN f -07 e United-Gribaldi, uppf R. Franssen, äg Team Grocer AB ) visade NM-formen och klev in på en temporär andraplats efter ett starkt program på 69,913 procent.

Sofie Andersson och CSI har en uppåtgående formkurva. 

Sist ut var Catherine Kleberg på sin stilige Vladimir (KWPN f -02 e Krack C-El Corona, uppf J. Schuiling-Bakker, äg Evajo AB) och den store valacken visade upp sin fina mekanik i hela programmet. Trots en liten malör i en serie så blev det 71,447 procent och en andra plats. 

Vladimir och Cathrine Kleberg var nära segern idag.

Resultat

Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden