Fälttävlan
18 juli 2017 13:10

Svensson Jähde prisad för gott horsemanship

Vid helgens tävlingar i Köpenhamn prisades Louise Svensson Jähde för hur hon tar hand om sina hästar. "Det känns väldigt roligt att få ett sådant pris," säger fälttävlansryttaren.

Svensson Jähde prisad för gott horsemanship
EM-aktuella Louise Svensson Jähde har fått lite extra uppmärksamhet för hur hon tar hand om och matchar sina tävlingshästar. Lotta Gyllensten

Det var under helgens tävligar i Köpenhamn som den Tysklandsbaserade och EM-aktuella fälttävlansryttaren uppmärksammades med ett speciellt pris. Hon red  en häst i CIC* och två i CIC** – alla tre placerade sig topp-10.

Arrangören valde att ge Louise Svensson Jähde ett pris för bästa horsemanship. I motiveringen står det att hon ”alltid tar hand om sina hästar på bästa sätt och pressar dem aldrig över deras gräns.” 

– Det känns väldigt roligt att få ett sådant pris, att hur jag jobbar med och hanterar mina hästar betraktas som väldigt positivt, säger Louise Svensson Jähde.
– Jag tycker väldigt mycket om mina hästar och tror att det är en viktig del till att det ska kunna gå bra.

Svenskan har utmärkt sig i hur hon tar hand om sina hästar tidigare och det var tredje gången hon fick ett sådant här pris. 

Louise Svensson Jähde – som är rankad som världens 50:e bästa fälttävlansryttare – är nu på väg till tyska Aachen där hon ingår i det svenska laget i Nations Cup. Detta blir en generalrepetition inför EM i Polen i mitten av augusti. 
– Superkul, jag är så taggad, säger hon.

Resultat, Köpenhamn

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden