Fälttävlan
19 september 2017 08:58

OS-vinnare har galopperat vidare

Den brittiska OS-vinnaren Shear L’Eau har dött. Tillsammans med Leslie Law vann han OS-guld och tog flera lagmedaljer för Storbritannien.

OS-vinnare har galopperat vidare
På väg mot OS-guldet i Aten 2004. Code 71835

Vid 26 års ålder har Shear L’Eau (val, f 1991, e Stan The Man-Carnival Night, uppf Edward Walsh) dött. Med Leslie Law i sadeln blev det OS-guld 2004 och dessutom ett lagsilver på samma tävling. De ingick också i de brittiska guldlagen på EM 2003 och 2005.

”Han var Shear L’Eau för de flesta, men alltid ’Stan’ för oss. Med en personlighet lika stor som honom själv hade vi kunnat skriva en bok med Stan-historier, men just kommer vi bara att sakna honom och minnas hur lyckliga vi var att ha honom” skriver ryttaren på sin Facebook och berättar att Stan, som flyttade med Law till USA för 12 år sedan, fick många sköna pensionärsår i en gräshage i Florida.

Leslie Law red även helbrodern Shear H2O till bland annat EM-guld och OS-silver, båda i lag. H2O dog i sömnen vid 24 års ålder år 2014, skriver Horse and Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden