Avelsnyheter
19 maj 2012 17:20

Jämn kvalitet men få högpoängare

49 3-åringar bedömdes under två dagar i Högbo i regi av Gävleborgs Hästavelsförening. Nio diplom delades ut varav fem gångartsdiplom och fyra hoppdiplom.

Jämn kvalitet men få högpoängare
Bästa gångartstalang i Högbo, Frans Andreo II.

Domarna Lasse Berglund, löshoppning, och Jan-Ove Olsson, exteriör och gångarter,  var överens om att de flesta hästarna höll en jämn och hög kvalitet samt var väl förberedda. Dock var det få hästar som glänste ordentligt.

Bästa gångartstalang blev den oerhört vackre hingsten  Frans Andreo II (e. Sandreo – Waltmeyer, ägare och uppfödare Malin Isaksson) som tilldelades 50 poäng som gångarttalang. Han fick en 10 på sin goda typ vilken bedömdes som en mycket modern och tilltalande sporthästmodell.

I topp av hopphästarna kom Cajsa JG (e. Carême – Grannus, ägare och uppfödare Jällagymnasiet) med 49 poäng som hopptalang. Även hon av mycket snygg modell som tilldelades en 9 på typ.

Högsta hoppbetyg fick dock Jessica Lauritzen-Erikssons storhoppande Challanger e. Camaro M med poängen 9/10 i hoppning.

En stor eloge till arrangörer, domare och visare som hade ett mycket bra upplägg och flyt på visningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden