Sverige
6 februari 2018 06:30

Fler ridvägar behövs när befolkningen växer

InvigningNär befolkningen växer ökar även behovet av idrottsanläggningar och möjligheterna till friluftsliv. Värmdö kommun har snappat upp detta och satsat på att utveckla säkra ridvägar – i helgen hade kommunen invigning av sin elfte ridstig under de senaste åren.

Fler ridvägar behövs när befolkningen växer
Högtidlig invigning av den senaste i raden av Vämdös nya ridvägar. På bilden syns Åsa Lindqvist, Eva Bergström (ordförande Värmdö Hästvägsförening), Kent Eriksson, Olof Stenhammar (markägare), Fredrik Sneibjerg, Anette Arebo, Anna Garbrielsson, Inger Stenhammar och Beatrice Nyberg. Bakom alla skymtar Marie Davidsson på hästen Sibbe. Foto: Göte Davidsson

Befolkningen på Värmdö växer och därmed också behovet att av idrottsanläggningar och möjligheterna till frilutsliv. På Värmdö har ett samarbete mellan Värmdö Hästvägsförening och kommunen inletts. Det startade för fyra år sedan, och under de tre senaste åren har elva ridstigar etablerats i kommunen.
”Vi är stolta över att vi under de senaste åren kunnat förbättra möjligheterna för ridsporten så mycket i Värmdö kommun. Ridning är en stor sport, inte minst för flickor”, säger kommunalrådet Fredrik Sneijberg i ett pressmeddelande.

I lördags hölls den högtidliga invigningen av ridstig nummer 11. Den har fått namnet Sandövägens Ridstig, och markägaren Olof Stenhammar fick klippa bandet.
”Det var lätt att svara ja på frågan när den kom om att upplåta marken till en ridstig. Jag ser bara fördelar med en professionellt anlagd ridstig som kanaliserar ridningen på ett ställe, så att marken inte blir söndertrampad”, säger Olof Stenhammar i pressmeddelandet.

Även om denna ridstig inte är så lång, menar Värmdö Hästvägssförenings ordförande Eva Bergström att den är viktig.
”Den gör att alla, inte minst barn och ungdomar, kan ta sig säkert till många andra vägar att rida på”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden