Dressyr
1 april 2018 11:01

Triviant skriver ridsporthistoria i Paris

InternationelltCharlotte Haid Bondergaards förra tävlingshäst Triviant är med och skriver ett stycke ridsporthistoria. Tillsammans med sin ryttare sedan knappt två år, Ellesse Tzinberg, utgör han det första ekipaget någonsin från Sydostasien i en världscupfinal i dressyr.

Triviant skriver ridsporthistoria i Paris
Charlotte Haid Bondergaard och Triviant var ett ekipage mellan 2011 och 2016. De blev rikskändisar genom tv-serien Ryttareliten. ArkivFoto: Roland Thunholm

Filippinernas Ellesse Tzinberg blir den första ryttaren från Sydostasien som rider en världscupfinal i dressyr. Och hon gör det med en riktig Sverigekändis – Charlotte Haid Bondergaards förra häst Triviant (KWPN val f 2000 e Olivi-Saluut uppf J. B Winterswijk, äg Ellesse Tzinberg och Sennett Tzinberg). Det här berättar Dressage News.

Känd genom Ryttareliten
Det var i september 2016 som Charlotte Haid Bondergaard sålde Triviant.  Då hade ekipaget flera GP-segrar både nationellt och internationellt och blev rikskändisar genom tv-serien Ryttareliten. Triviant hade blivit åtta i världscupfinalen 2010 med sin dåvarande ryttare, Tysklands Matthias Alexander Rath.

27-åriga Ellesse Tzinberg är även känd som fotomodell och är numera baserad i Wellington, USA, där hon rider hästar åt världsettan i hoppning, Kent Farrington, USA. Hon var tidigare baserad i Sverige där hon tränade för Rasmus Haid Bondergaard och det var så hon kom i kontakt med Triviant. Innan dess hade hon också hunnit med att ta en Master-examen i kommunikation och tävlat en hel del hoppning.

Hela startfältet i dressyrens världscupfinal i Paris som rids i mitten av april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden