Dressyr
23 december 2017 06:30

”Alla kan rida Grand Prix”

ProjektDressyr och innovation - det är temat för Svenska Ridsportförbundets och Saabs satsning. Tillsammans med Patrik Kittel, clinics, videokurser, träffar för unga ryttare och teknik ska budskapet "alla kan rida Grand Prix" spridas.

”Alla kan rida Grand Prix”
Patrik Kittel. Foto: Lottapictures

— Innovation handlar om så mycket. Det kan vara teknik, men det är även kreativa sätt att lösa problem, nya sätt att se på saker och tänka. Det här projektet handlar om alla de delarna, förklarar Selma Claar, projektledare för Patrik Kittel Dressage Tour.
– Vår sponsor Saab är ett innovativt företag och nu vill de ta med det till ridsporten.

Flera olika steg
Det första steget handlar om grundridningen, ridning i lätt klass. Där finns det redan i dag sex undervisningsfilmer på projektets hemsida dressagetour.se. Till varje film finns dessutom ett enkelt quiz. Här kommer det fyllas på med filmer allt eftersom. Det blir sex filmer per nivå: lätt klass, medelsvår klass, St George och Grand Prix.

Även clinics är uppdelade på dessa nivåer. Nästkommande clinic, i Helsingborg 13 januari, är den sista som handlar om lätt klass. Den skulle egentligen ha körts i oktober 2017, men blev flyttad. Resterande under 2018 handlar om medelsvår klass.

— Vi kommer även bygga på med andra aktiviteter, säger Selma Claar. Redan till 11 februari i Stockholm kommer vi att bjuda in unga ryttare, mellan 13 och 21 år, till en förmiddag med Patrik Kittel, Lina Dolk och Felicia Grimmenhag. De kommer prata om hur man som ung kan arbeta för att ta sig fram i dressyren, vad som krävs när det kommer till ledarskap, vilja och grit.

”Duktig på att förmedla”
Valet av Patrik Kittel var enligt Selma Claar enkelt.
— Han har själv tagit sig hela vägen från ridskoleryttare till elitryttare. Han brinner för att utveckla dressyren och han är duktig på att förmedla sin kompetens.

Tanken med projektet är dessutom att det handlar om tvåvägskommunikation, något som tekniken gör möjligt. Redan nu går det att gå in på webbsidan och ställa frågor till Patrik, och den som har med sig telefon eller platta till läktaren kan ställa frågor även under tiden. Dessa kommer upp på en skärm så Patrik kan besvara dem. Wifi finns på anläggningarna så det räcker till alla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden