Hoppning
30 oktober 2011 13:54

Mamma Almgren
tillbaka på banan

Victoria Almgren är tillbaka på toppnivå efter att ha blivit mamma. I Karlshamn vann Värnamoryttaren huvudklassen, en 1,50-hoppning.

Mamma Almgren<br> tillbaka på banan
Victoria Almgren vann huvudklassen i Karlshamn.

– Det här är bara andra 1,50-starten starten för Cormena, som är min egen häst, sa en nöjd Victoria Almgren som har haft ett uppehåll på elitnivå under ett och ett halvt år. 

Bästa hästen försvann och sen har Victoria Almgren även haft ett avbrott för barnafödande.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka, det krävs att jag har hästar som hoppar på elitnivå för att känslan hos mig som ryttare ska bestå. Och den behöver jag för att ge mina unghästar bästa förutsättningarna.

Startfältet i Karlshamns huvudklass var inte stort men många rutinerade på nivån fanns på plats. Fler än vad som fanns plats för i prislistan tog sig genom banbyggaren Jan Odervalls bana felfritt, medan omhoppningen endast bjöd på två felfria ritter. 

Victoria Almgren och Camilla Öberg/Mallaco som startade tidigt satte så stor press på de övriga att de en efter en fick lämna banan med nedslag. Peter Heijel, Don Balance var nära att nolla. Elin Sjögren gjorde en trevlig grundomgång men visade nerver i omhoppningen. Jörgen Larsson med tre felfria hästar i grunden fick också nedslag på sina försök.
– Det är helt enkelt den som har den bästa dagsformen som vinner, sa han efteråt.

Karlshamns Ridklubb arrangerade höstens tredagarsmeeting för 19:e året i rad. Anmärkningsvärt var att läktaren denna gång var full till bristningsgränsen under hela söndagen. Drygt 200 personer satt tålmodigt och tittade på runt 200 starter under dagen.
– Jag tror att intresset för ridsporten har ökat. Vi har fått mer utrymme i media efter att det gick så bra i EM, menar tävlingsledaren Marie Jansson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden