Ponny
15 oktober 2018 15:30

Bäst på Änglahoppet: Tilde värmde upp på topp inför SM

ÄnglahoppetÄnglahoppet hos Borås Fältrittklubb avslutades med medelsvår A. Då kom äntligen fullträffen på högsta nivå för Tilde Nyström, som nu styr mot SM med en prima uppladdning i bagaget.

Bäst på Änglahoppet: Tilde värmde upp på topp inför SM
Tilde Nyström och "Maja" toppade Änglahoppet i kategori C. Foto: Anett Markert

I början av november stundar SM för ponnyryttarna. En av SM-ryttarna som såg till att värma upp på bästa sätt är Tilde Nyström, 15. Vid Borås FRK:s Änglahoppet, som pågick fredag till söndag, vann hon medelsvår B+, medelsvår A och meetingpriset tillsammans med C-ponnyn Jariba’s Magic Twister (sto, f 2008, okänd stam).
– Det känns bara helt otroligt, säger en lycklig Tilde som gläds allra mest åt nollan i medelsvår A.

Duon har gjort några försök tidigare, men inte fått till fullträffen. Nu blev det seger bland de sex startande ekipagen tack vare en klockren nolla.
– Vi har fått mer rutin i de högre klasserna och haft längre tid på oss att träna, säger Tilde, som tränar för Ulrika Ekman och Ann-Sofie Oscarsson, om varför allt stämde den här gången.

Tildeanettemarkert
Mot en av helgens segrar. Foto: Anett Markert

Fokus på Maja

Tilde hade innan ”Maja” ridit snäppet lägre klasser på B-ponny. För 1,5 år sedan debuterade Tilde och Maja tillsammans.
– Vi är fortfarande rätt nya i de högsta klasserna och det är inte så att det känns jättelätt precis. Det är en bra utmaning, skulle man kunna säga.

Medan många andra på högsta nivå har flera ponnyer är det Maja som gäller för Tilde.
– Därför blir det väldigt mycket fokus på henne. Med bara en ponny får hon stå i centrum och jag kan lägga ännu mer tid och kärlek på henne.

Tilde konstaterar att hon nu känner sig väl förberedd för SM i Helsingborg.
– Man vet ju aldrig hur det kommer att gå, men jag hoppas på topp-tre. Att vi har kul är det viktigaste, och gärna gör några nollrundor också, säger Tilde.

Filippa segrare i kategori D

I kategori D vanns medelsvår A av Filippa Hellström och Carnhill Clover Lass (sto, f 2005, e Woodfield Sammy-Moores Clover), som även vann meetingpriset. I kategori B gick meetingpriset till Loviza Ardenmark, som bland annat vann medelsvår B och lätt A+ med Stald Tors Flying Surpise (sto, f 2005, okänd stam).

Junioren Rasmus Bewersdorff radade upp placeringar, bland annat som etta och tvåa i 1,30 med Chandora (sto, f 2007, e Chacco-Blue-Lando) respektive Cardora. Rasmus tog också hem meetingpriset.

Filippahellströmanettmarkert
Filippa Hellström och Carnhill Clover Lass hade en lyckad helg i Borås. Foto: Anett Markert
Lovizaardenmarkanettmarket
Loviza Ardenmark hoppade två ponnyer i medelsvår klass: She Is Nice och Stald Tor´s Flying Surprice. Foto: Anett Markert
Rasmusbanettemarkert
Rasmus Bewersdorff tog bland annat en dubbelseger i 1,30. Foto: Anett Markert

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden