Hoppning
27 november 2018 09:29

Ny förbundskapten för franska hopplandslaget

Det franska hopplandslaget får en ny förbundskapten. Efter sex år får schweizaren Philippe Guerdat inte längre förnyat förtroende.

Ny förbundskapten för franska hopplandslaget
Efter sex år som förbundskapten för det franska hopplandslaget får Philippe Guerdat nu lämna uppdraget.

Huvudorsaken till att fransmännen inte vill ha kvar Guerdat som förbundskapten är den missade OS-platsen vid VM i Tryon. Frankrike kom på nionde plats och får därmed försöka kvala till Tokyo vid EM i Rotterdam nästa år.

Det franska förbundet väljer därför att omorganisera sin ledning för att få fart på resultaten. För närvarande för man diskussioner med aktiva toppryttaren Philippe Rozier om att ta över ledarrollen, enligt horses.nl.

Philippe Guerdat har lett det franska laget till många medaljer under sina sex år. Till exempel OS-guld 2016, silver både i lag och individuellt (Patrice Delaveau) vid VM 2014 samt individuellt EM-brons 2015 (Simon Delestre).

Schweizarens sista landslagsuppdrag blev Nations Cup-finalen i Barcelona, där Frankrike slutade på andra plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden