Sport
19 april 2019 06:00

Grimmenhag och Ankarcrona ska inspirera unga under Stockholm Horse Week

InspirationStockholm Horse Week inleds med en ungdomsdag och i veckan blev det officiellt att det bjuds på föreläsning med två svenska ridsportprofiler.

Grimmenhag och Ankarcrona ska inspirera unga under Stockholm Horse Week
Felicia Grimmenhag delar med sig av sin historia för ungdomarna på Stockholm Horse Weeks ungdomsdag. Foto: Roland Thunholm

Som Ridsport tidigare har berättat får ungdomarna en specialdag under Stockholm Horse Week, närmare bestämt den 13 juni. Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona och Felicia Grimmenhag, landslagsryttare i paradressyr, kommer då att föreläsa.
– Vi är mycket glada över att ha knutit till oss två stycken stora profiler som kan dela med sig av sina erfarenheter till ungdomarna. Det betyder mycket att unga kan få chans till att både träffa och lyssna till sina förebilder, säger Sara Johansson tävlingsledare, LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week, i ett pressmeddelande.

Ungdomsdagen är ett samarbete med Stockholms Läns Ridsportförbund för ungdomar upp till 18 år. Två biljetter till priset av en gäller och på banan avgörs  Lövsta Future Challenge International med klasser för U25 i både dressyr och hoppning.

– Ungdomarna är vår framtid och jag uppskattar att arrangörerna väljer att göra en satsning på dem under evenemanget. Jag ser fram emot att låta ungdomarna ta del av mina tankar, säger Henrik Ankarcrona.

Felicia Grimmenhag kommer prata om sin resa, var hon befinner sig idag och hur hon har kommit dit.
– Det ska bli jättekul att komma till Stockholm Horse Week och jag ser fram emot att få träffa alla engagerade ungdomar, säger Felicia Grimmenhag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden