Sport
24 april 2019 06:00

Kompisfika på SHW gör ridsporten tillgänglig för fler

Öppen ridsportUnder Stockholm Horse Week kommer en så kallad kompisfika att äga rum. Nyfunna vänner ska få njuta av ridsporten tillsammans.
– Vi vill att ridsporten ska kännas öppen och tillgänglig, säger SHW:s vd Johan Pagerup.

Kompisfika på SHW gör ridsporten tillgänglig för fler
Stockholm Horse Week hålls på Stadion i juni. Fotograf: Alex Ljungdahl/Stockholms Stad

Lövsta Future Challenge, den ideella organisationen Kompisbyrån och Stockholm Horse Week arrangerar tillsammans en kompisfika under stortävlingen Stockholm Horse Week. Enligt pressmeddelandet ska runt 50 personer, både nya och etablerade svenskar, matchas för att fika och tillsammans gå på söndagens tävlingar.
– Det här samarbetet betyder oerhört mycket för oss. Vi vill att ridsporten ska kännas öppen och tillgänglig. Det här projektet bidrar till att få fler svenskar att ta del av sporten, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week, i pressmeddelandet.

– Vi är otroligt glada över detta samarbete då det för oss är ett sätt att göra vår verksamhet ännu mer tillgänglig för nya målgrupper. Vi tror på mötets kraft att förena människor och ser fram emot att länka samman många nya vänskaper på plats på Stockholm Horse Week, säger Emma Hammar, grundare Kompisbyrån.

Stockholm Horse Weeks partner Lövsta Future Challenge är initiativtagare.
– Hållbarhet är viktigt för Lövsta Future Challenge. Ibland glömmer man bort att en förutsättning för att vi ska klara av att förflytta oss mot ett hållbart samhälle är att vi kan arbeta ihop och att det finns tillit mellan människor. Kompisfika tycker vi bidrar till det, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden