Sverige
21 januari 2022 06:25

Hammarbergs Gård är Årets Hästföretagare

PrisasPå Hammarbergs Gård utanför Kungsbacka bedriver Margareta Hammarberg och hennes familj häst- och ryttarutbildning sedan 15 år tillbaka. Nu har verksamheten utsetts till Årets Hästföretagare 2021 av Hästföretagarcentrum.

Hammarbergs Gård är Årets Hästföretagare
Margareta Hammarberg med priset för Årets Hästföretagare 2021. Foto: Elin Leeapple

Det är nu fjärde året som Årets Hästföretagare utses av Hästföretagarcentrum, ett samarbete mellan LRF Häst, Ludvig & Co, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången.

I år går priset till Hammarbergs Gård utanför Kungsbacka, där Margareta Hammarberg och hennes familj driver ridskola med många ”nytänkande erbjudanden till den som vill utveckla sin ridning och relation till hästar”, skriver LRF i ett pressmeddelande.

”Man kan aldrig vara nöjd”

Familjeföretaget startade för 15 år sedan och är idag en omfattande verksamhet med flera anställda.
– Som företagare kan man aldrig vara nöjd, man måste vara ett steg före med nyheter och man måste erbjuda något bättre eller annorlunda än sina konkurrenter, säger Margareta Hammarberg i ett pressmeddelande.

Hammarbergs gård erbjuder bland annat sina ridskoleelever klippkort, vilket innebär att de själva bokar sina lektioner online och är mer flexibla. Merparten av lektionsverksamheten bedrivs också på dagtid, för att ge bättre förutsättningar för familjeliv och personal.

– Hammarbergs Gård är ett företag som verkligen förtjänar att uppmärksammas. Företaget är ett utmärkt exempel på en kundmedveten hästföretagare som alltid vill ligga steget före och erbjuda kunderna något nytt, säger Erica Lindberg, verksamhetsansvarig för LRF Häst och en av aktörerna i samarbetet kring Hästföretagarcentrum.

Juryns motivering

Margareta Hammarberg är en innovativ entreprenör som visar att det är både roligt och lönsamt att driva hästföretag. Genom nytänkande och ständig utveckling, hämtar Hammarbergs Gård inspiration från andra branscher och skapar mervärden och effektiva lösningar för både kunderna och företaget. Här erbjuds ett annorlunda, framgångsrikt och uppskattat koncept för kunden som vill utveckla sin ridning.

Hammarbergs Gård har en genomtänkt företagsstrategi med tydliga målsättningar och löpande uppföljning. Med fokus på resultat, personalvillkor och god hästvälfärd är verksamheten hållbar ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv och ett utmärkt exempel på ett företag i framkant.

Priset innebär ett utbildningsstipendium värt cirka 50 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden