Fälttävlan
14 februari 2022 16:36

Utredning om Mark Todds agerande

Under luppEfter att ett två år gammalt filmklipp, där nya zeeländaren Mark Todd piskar en häst med en gren på träning, gått viralt utreds Todd nu av The British Horseracing Authority - fälttävlanslegendaren är numera aktiv som galopptränare.

Utredning om Mark Todds agerande
Mark Todd och Leonidas vid OS i Rio 2016. Foto: Roland Thunholm

Filmklippet, som visats miljontals gånger, har fått många att reagera och Mark Todd har själv bett om ursäkt för sitt beteende. Nu skriver Eventing Nation att The British Horseracing Authority (BHA) – som numera har Sir Mark Todd i sin gren då nya zeeländaren ägnar sig åt att träna galopphästar i Storbritannien – har startat en utredning om fallet.

”Hans beteende, som han har bett om ursäkt för, är långt ifrån den nivå vi förväntar oss av licensierade tränare och som vi vet tillhandahålls till den överväldigande majoriteten av hästar som tränas i Storbritannien varje dag”, skriver BHA i ett uttalande.

Enligt Eventing Nation har flera av Mark Todds större sponsorer sagt att de kommer att titta närmare på fallet, bland andra bilmärket Land Rover UK.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden