Ponny
13 juli 2022 16:27

Josephine Gert Nielsen fortsatte leverera i ponnydressyren

FHS 2022Danska Josephine Gert Nielsen och B Caprinelle höll ihop det och vann ponnyernas kürfinal i Falsterbo på onsdagen.

Josephine Gert Nielsen fortsatte leverera i ponnydressyren
Josephine Gert Nielsen och B Caprinelle vann ponnyküren – nu splittras ekipaget. Foto: Yvonne Karlsson

Det var nio ekipage som gjorde upp i ponnyernas kürfinal på onsdagens eftermiddag i Falsterbo.

Josephine Gert Nielsen och B Caprinelle (SWF sto f-11 e Cippyn Red Crusader, u Caressa, e Karlsfälts Caruso, uppf Kicki Linnell, äg Tullstorp Dressage Stable AB) vann kvalet tidigare i veckan och höll i hop det och vann även kürfinalen.
– Det var en fin runda. Det var första gången min ponny gick kür, man vet ju inte hur de reagerar på musiken inne på banan, men hon tog det bra, säger ryttaren som vann med 75,125 procent av lite spretig domarkår.

Ponnyn är nu såld så detta var ekipagets sista tävling tillsammans, ryttaren är dock uttagen till ponny-EM med en annan ponny.

Willands Ryttarförenings Ronja Kardos/Brännornas Rigoletto blev tvåa med 74,550 procent och Föreningen Lindelunda Sportryttares Angelina Brink blev trea tillsammans med Weber af Kongshöj på 74,125 procent.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden