Sport
2 november 2022 06:29

SvRF fortsätter subventionera vissa tävlingslicenser

TävlingskostnaderSvenska Ridsportförbundet har beslutat att subventionera priserna på ryttarlicenser för seniorer nästa år. Däremot blir bland annat de internationella tävlingslicenserna dyrare.

SvRF fortsätter subventionera vissa tävlingslicenser
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet berättar om förbundsstyrelsens beslut på sin webbplats.

Den sänkning av priset för seniorlicenser som gjordes för att subventionera återstarten av tävlingsverksamheten efter pandemin blir i stort sett kvar. Det handlade då om att ge både ryttare och arrangörer stöd.

Priset för en seniorlicens sänktes förra året från 835 kronor till 600 kronor. Nu blir det en mindre höjning och en seniorlicens kostar 625 kronor nästa år.
– Med fortsatt subventionerade licenser hoppas vi fler har möjlighet att komma ut på tävlingsbanorna samtidigt som våra fantastiska arrangörer får möjlighet att stärka sin ekonomi med fulla startfält, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på förbundets webbplats.

Samtidigt höjs priserna något för en del andra licenser 2023. Det handlar bland annat om de internationella årslicenserna för seniorer, samtliga licenser för juniorer samt lektionsryttarlicensen för seniorer.

De subventionerade priserna på licenser är möjliga tack vare det återstartsstöd som regeringen stöttar idrottsrörelsen med.

Prislista, licenser 2023

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden