Sverige
9 mars 2023 10:38

100 000 kronor till förening i ATG Drömfond

Ansökan öppenDriver din förening ett projekt med fokus på att få människor att må bra genom kontakten med hästar? Då kan ni söka ekonomiskt stöd genom ATG Drömfond - 100 000 kronor finns i potten.

100 000 kronor till förening i ATG Drömfond
Nu kan en förening få 100 000 kronor för att utveckla ett projekt med fokus på välmående. Foto: iStock

Sedan 2017 lyfter ATG Drömfond fram föreningar och engagemang som främjar gemenskap och människors hälsa, genom att stötta projekt med fokus på välgörande hästkrafter.

Katrineholms Ryttarförening fick ta emot 100 000 kronor 2022, för sitt engagemang i att ge ungdomar från socioekonomiskt utsatta områden en väg in i stallet – något som bidrar till både välmående och integration.

ATG Drömfond letar nu efter nya projekt att stötta.
– Vi ser mycket fram emot att se årets ansökningar. Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välgörande hästkrafter är välkomna att söka. Det kan vara allt från initiativ där stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt, säger Lotta Nilsson Viitala, jurymedlem och CFO på ATG.

Utöver Lotta Nilsson Viitala ingår Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare, och Lisen Bratt Fredricson, ambassadör för ATG Drömfond, i juryn.

Läs mer och ansök här, senast den 12 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden