Sverige
7 november 2022 06:29

Ridklubb uppmärksammas för arbete med integrering

FöreningslivKatrineholms Ryttarförening har fått 100 000 kronor för sitt arbete med att ge ungdomar från invandrartäta områden en väg in i stallet. Pengarna delas ut av ATG:s Drömfond.

Ridklubb uppmärksammas för arbete med integrering
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är ATG:s Drömfond som berättar om utdelningen av pengarna i ett pressmeddelande.

Katrineholms Ryttarförening får 100 000 kronor för sitt arbete med att få in unga från invandrartäta områden till stallet och därmed bidra till deras välmående och integration.

– I en mindre stad som Katrineholm, där mer traditionell idrott står högt i kurs, är det med extra stolthet och glädje som vi tar emot utmärkelsen och det generösa bidraget från ATG Drömfond. Det ger oss möjlighet till ett omfamnande samarbetsprojekt tillsammans med en skola, där vi låter barn och ungdomar som saknar eller aldrig haft möjlighet att umgås med hästar eller känna en mjuk hästmule mot sin kind, nu får prova på detta i vår stallmiljö. Vi vet att hästkrafter gör gott, säger Greta Lilliehöök-Hägg, ordförande i Katrineholms Ryttarförening i pressmeddelandet.

Föreningen samarbetar i dag med kommunen och skolan. Med det ekonomiska tillskottet kan föreningen utöka sin personal.

Juryns motivering: ”Genom ett nära samarbete med skola och kommun ger Katrineholms Ryttarförening unga tjejer från invandrartäta områden en väg in i stallet. En väg som inte är lika självklar för alla. Här får de ta del av den välgörande närheten till hästar och välkomnas in i stallets trygghet. För att ta nästa steg med sitt integrationsprojekt tilldelas Katrineholms Ryttarförening 100 000 kronor från ATG Drömfond.”

ATG Drömfond har stöttat projekt där människor får möjlighet att må bra genom kontakten med hästar sedan 2020.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden