Ponny
28 juli 2013 19:23

EM-brons till Nikolina

Niklas-dottern Nikolina, under danska Jessica Toelstang, vann brons på ponny-EM i hoppning. Kajsa Andreen blev bästa svenska ryttare på delad elfte plats.

EM-brons till Nikolina
Sverigefödda Nikolina, riden av danska Jessica Toelstang, tog EM-brons i helgen.

När söndagens två finalrundor över 1,30-hinder var avverkade fanns irländska Susan Fitzpatrick med Rock Dee Jay ensam på totalt fyra fel efter fem rundor, varav dubbelnolla i finalen, och årets Europamästare.

Fem ryttare på åtta fel fick gå ut i omhoppning för att rida om silver och brons. Tre av dem höll nollan med Jessica Toelstang och Nikolina (sto f -97 e Niklas-Everest, uppf fam Emanuelsson) på den näst bästa tiden och EM-bronset till Danmark.

Kajsa Andreen klarade finalen på 0+8 fel med Calle Kvalster och slutade på delad elfte plats med totalt 16 fel. Phillip Carey hade 8+0 fel med La Luna, vilket gav totalt 20 fel och 15:e plats. Kajsa Karlsson avslutade med 16+0 fel för Ix de l`Aulne och fick dela 18:e plats på 28 fel.

Resultat
Läs mer
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden