Körning
8 september 2013 18:10

Tomas vann maraton – blev trea totalt

(Uppdaterad) Tomas Eriksson vann lördagens maraton i holländska Breda. Det gav avancemang till fjärde plats totalt i jakten på poäng till vinterns världscup.

Tomas vann maraton – blev trea totalt
Tomas Eriksson körde bäst i dagens maraton.

Tomas vann ett av dagens  åtta hinder och var aldrig sämre än sjua i övriga. Segern skrevs inte med stora siffror men 94,41 straff är alla dagar i veckan bättre än hemmakusken Koos de Rondes 94,43 och Tomas lyfte från femte till fjärde plats totalt.

Fredrik Persson avancerade också i resultatlistan. Som tia i maraton gick han fem placeringar uppåt från dressyrens 18:e plats. För Axel Olin var det värre. Han blev utesluten men var i gott sällskap då samma öde även drabbade Boyd Exell, som ledde efter dressyren.

Det är trippel Holland i topp med Theo Timmerman högst upp 4,22 straff bättre än Tomas Eriksson.
I nationstävlingen låg Sverige på femte plats, bland sju, efter dressyren. Någon sammanräkning efter maraton är ännu inte klar.

Uppdatering söndag
Med femte plats i söndagens precisionskörning avancerade Tomas Eriksson ytterligare ett steg och slutade trea totalt bakom holländarna Theo Timmerman och Ysbrand Chardon.

Fredrik Persson hade däremot ingen bra dag på precisionsbanan men behöll 13:e plats sammanlagt. Axel Olin avslutade bättre men blev tyvärr utesluten i lördagens maraton.

I nationstävlingen var Sverige från start och in i mål på femte plats.

Resultat
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden