Körning
4 november 2013 14:51

Fullt ös på Gåsaracet

Gåsaracet i Ņstorp är egentligen ingen riktig körtävling. Men det är en rolig tradition, ett spännande inomhusmaraton och ett härligt avslut på årets tävlingssäsong.

Fullt ös på Gåsaracet
Ebbe Toresson vann parklassen. Groomen heter Agneta Toresson.

33 kuskar från hela södra Sverige inklusive Gotland och Danmark kom till start för att köra hinder i tre ridhus och sedan ladda om för en spännande final i stora ridhallen. Det var fullt ös både på körningen och musiken och inte minst på utklädda kuskar och hästar. Här fanns allt, från debutanter till landslagskuskar och striden om gässen och ankorna som är de traditionella priserna här var hård.

I klassen ponny enbet avslutade Emma Gustavsson en fin tävlingssäsong tillsammans med c-ponnyn Windy Boy Rocket genom att vinna i lysande stil även om det stod ”Sakta ner” på groomens väst. I parklassen för ponny var det lika hårt, laddad som den var med erfarna kuskar. Segrade gjorde Carina Sandberg med sina svarta shettisar i storform.

Glenn Hesslo, Åsbo, körde bra redan i grundomgången i enbet, häst, och startade därför näst sist i finalen med store skimmeln Kanton. Gjorde en ny fin och snabb runda som inte ens Johan Herner, även han Åsbo, kunde slå. Därmed gick gåsen till familjen Hesslo.

Tre parekipage till start, ett från Team Eriksson, den här gången med Annika Borg på kuskbocken. Och att ”kvinnor kan” är ju inget nytt. Annika blev tvåa, tätt efter segrande Ebbe Toresson med sina fina nordsvenskar, dagens charmigaste ekipage trots djävulshornen på både kusken och groomen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden