Ponny
6 januari 2014 09:22

Sverige-Danmark 2-1

Det blev två svenska vinster och en dansk seger i huvudklassens Medelsvår B när Trettonspelen i Helsingborg inledde den nationella hoppsäsongen 2014.

Kategori B över en meter höga hinder samlade tio startande varav fyra gick felfritt i båda faserna. Hemmaryttaren Mathilda Bohlin med det 10-åriga, irländska stoet Butter Scotch (okänd härst) var klart snabbast och vann med över fem sekunder.

Kategori C fick 19 deltagare över 1,10-hinder. Åtta av dessa dubbelnollade med Gini Buhre Roupé, från Båstads RK, med den svenskfödda welshponnyn Carishma II (sto f -03 e Linksbury Royalist RW 82-Ernford Jester RWR 3, uppf P Renshult) överst i prislistan.

Med hinder på 1,20-höjder blev det svårare för kategori D att lösa alla frågor som banbyggaren Fredrik Malm ställde. Av 16 försök blev det endast två ekipage som dubbelnollade med det danska paret Rikke Nyboe Andersen/Denver som tydlig vinnare.

Samtliga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden