Körning
21 januari 2014 17:07

Tomas får vänta på finalbiljett

Tomas Eriksson är efter samtliga körda kvaltävlingar på finalplats i fyrspannens världscup. Han får dock vänta på biljetten till finalen i Bordeaux den 8-10 februari - allt beror på utgången av den inlämnade protesten mot resultatet i Globen.

Protesten gäller inte Tomas som vann under Stockholm International Horse Show i Globen i månadsskiftet november-december 2013. Det är Tysklands Georg von Stein, klassens tvåa, som protesterat mot sitt eget resultat. Han anser nämligen att han fått tio straffsekunder för mycket.

Om det internationellla ridsportförbundet godkänner protesten blir Georg von Stein klassens vinnare och Tomas Eriksson tvåa. Det innebär att Eriksson tappar tre poäng medan von Stein får tre päng mer. En sådan utgång medför att tysken blir bland de sex kuskarna till finalen och Tomas hamnar utanför.

Preliminär ställning efter säsongens kval (sex kuskar går till final)
Ijsbrand Chardon 34 poäng
Boyd Exell 32
Daniel Schneiders 25
Koos de Ronde 24
Tomas Eriksson 23
Theo Timmerman 23
Georg von Stein 21

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden