Sverige
24 januari 2014 13:18

Teknologer till Häst vill främja ridsporten på KTH

På KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, är det inte bara matte och teknik som gäller. Nystartade kårföreningen Teknologer till häst vill främja ridsporten för studenter på skolan. Inte bara ska de erbjuda rabatter och erbjudanden på billigare ridning, utan även finnas som ett forum för hästintresserade.

Sedan tidigare finns föreningar för hockeyintresserade och orienteringsfrälsta redan på skolan, men inget för de häst- och ridsportintresserade. Men nu gör det. Klara Hovstadius har tillsammans med några kurskamrater startat upp föreningen Teknologer till häst.

– Det kan vara väldigt svårt att kombinera heltidsstudier med sportande, inte minst om man tänker på kostnader då man som student har en begränsad budget. Därför vill vi kunna erbjuda rabatter på ridsportbutiker, erbjudanden från ridskolor och framförallt främja ridsporten på KTH genom att skapa ett forum för de som delar intresset. Vi vill även verka inom den studentikosa delen på skolan genom att exempelvis anordna gasquer, förhoppningsvis med andra föreningar, säger hon.

Föreningen kommer att representeras på Kårens dag den 4 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden