Sverige
13 juni 2014 18:33

Många nyheter till Falsterbo Horse Show

Ny läktare, ny, bana, flashig entré, tävlingsstallar som vilar på dränerad, grusad mark, nyanlagd park, nyskapade parkeringsytor och mycket, mycket mer.

Aldrig har väl nyinvesteringarna inför Falsterbo Horse Show varit så stora som i år och aldrig har ramen för ett stort internationellt meeting på denna klassiska tävlingsplats varit bättre.

Jana Wannius, president i tävlingsorganisationen, ser också påtagligt nöjd ut när han visar runt i ett som vanligt rasande ”Jana-tempo”.
– Vi har alltså förvärvat betydligt mer mark på båda sidor om tävlingsområdet genom köp och arrende. Sedan har vi röjt, brutit stubbar, planat ut och hägnat in. En del ska vara parkering, på en annan del har vi byggt en helt ny bana.

På en tredje del, på samma sida som de gamla sommarstallarna, finns ytterligare en markbit som nu tillhör stiftelsen bakom Falsterbo Horse Show. Här har Janas vision om ett parkområde nu blivit verklighet. Området är öppet och redan upptäckt av de omkringboende som gärna promenerar här, med eller utan hundar.

Här visar också Jana upp ett ganska okänt intresse, nämligen känslan för det som växer. Han har full koll på gullvivor och vitsippor, svärdsliljor och andra rara växter.
– Nice, menar Jana. Och en bra buffert gentemot villabebyggelsen på andra sidan.

Vi fortsätter till det stora området med tävlingsstallar. Här har man lagt ner ett jättestort jobb på markarbeten, grusat, plattat till och dränerat. Dessutom finns det i år plats för betydligt fler tävlingshästar. Och mitt i alltihop en servicedel med kontor, toaletter och duschar.

Redan förra året hade flera av gångarna mellan de olika områdena ute på tävlingsområdet asfalterats. Lite mer asfalt är det i år, bland annat på gångarna i den stora utställningen där också gatuskyltarna redan är på plats.

Och så den nya läktaren. På bortre långsidan från entrén räknat, vip-tältet har fått maka på sig en bit ner mot den stora banken.
– Ett verkligt lyft för tävlingen, lika stor som Lars Hedin-läktaren var en gång. Den här läktaren är dessutom lite högre vilket också innebär fantastiska utrymmen under, förråd, kontor för veterinär och banbyggare till exempel.

Bakom nya läktaren ligger också den nya banan, måtten är 135×40 meter, vilket ger oanade möjligheter till massor med aktiviteter med hästen i centrum. Till och med gamle hoppmästaren Jana Wannius medger att det finns många som också vill titta på islandshästar, ridning och uppvisning med PRE-hästar och inte minst körning.

För körningen gör lite av comeback i Falsterbo och det är här de ska hålla till, med både tävling och uppvisning.
– Dessutom ska ponnyekipagen i Childrens Challenge rida här, fortsätter Jana.

Den snabba rundturen fortsätter, överallt är det full aktivitet, det byggs, fixas, sätts ihop och konstrueras. Vi avslutar vid entren som i år fått grindar i smide, vilket lyft!

Jana Wannius demonstrerar och provstänger. Men öppnar strax igen. Det är ju snart dags för showen!!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden