Dressyr
18 oktober 2014 17:46

Gal i storform

Dressyrens världscuppremiär i Odense gick nästan helt i holländska färger. Edward Gal demonstrerade hur bra Glock's Undercover är, seger på över 84 procent.

Gal i storform
Glocks Undercover med Edward Gal visade otrolig mekanik i piaffen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Debuten bjöd på ett av de starkaste startfälten Odense någonsin sett och publiken fick se två av de 18 startande nå över 80 procent. 

Med samtliga fyra holländare bland de åtta placerade blev det en klass med hooländska förtecken. Tyskland ställde upp med två rutinerade ryttare med Isabell Werth och Ulla Salzgeber samt worldcup-debutanten Sönke Rothenberger på Favourit, tidigare riden av Tinne vilhelmson-Silfvén.

Edward Gal och Glock’s Undercover kom aldrig till start i VM på grund av en enklare skada. Nu visades den kolsvarta valacken upp i fin form trots att Edward knappast ens börjat utnyttja kapaciteten. Adelinde Cornelissen red Jerich Parzival som stadigt går bättre och bättre, i dagens klass fick han poäng därefter, 80,54 procent.

De två svenskhoppen Jeanna Högberg och Paulinda Friberg med sina vackra ston Darcia VH respektive Di Lapponia T hade både lite missar men gick in på platserna precis utanför placering. 

Imorgon är det dags för kür och slaget om världscuppoängen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden