Fälttävlan
25 mars 2015 09:03

FT-kommittén avgår

(Uppdaterad) Fälttävlanskommittén avgår i protest av hur Svenska Ridsportförbundets tjänstemannaledning har hanterat kommunikation med partners till svensk fälttävlan och sponsoravtal. I ett pressmeddelande skrivs det om bristande förtroende.

Under ett telefonmöte i går kväll beslutade alla valbara i Fälttävlanskommitten att lämna sina poster efter en konflikt med några av Svenska Ridsportförbundets högre tjänstemän. Det handlar bland annat om att kommittén och tjänstemän på Svenska Ridsportföbundet inte är överens om hur sponsoravtal ska hanteras. Ämnet har dryftats ända sedan slutet av januari. 

Det gäller främst sponsoravtalet för Swedish Eventing Tour 2015.  Representanter för kommittén uppger dock för Ridsport att den poulära touren som startade förra året med största säkerhet kommer att drivas vidare i någon form. 

De icke valbara – ryttarrepresentanten Anna Hassö, förbundskapten Staffan Lidbeck, Lena Bredberg och Gunilla Fredriksson – kan inte avgå men uppges stötta de valbaras avgång. 

I ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet säger Tobias Mattsson, ordförande i SvRF:s tävlingssektion att svensk fälttävlan har haft en stark utveckling under fälttävlanskommitténs ordförande Tomas Werngrens ledning. 
– Fälttävlanskommittén och landslagsledningen har tillsammans gjort ett mycket bra arbete, som bland annat resulterat i ett OS-silver 2012 och den internationella serien ”Swedish Eventing Tour” säger han.

Tomas Werngren hänvisar beslutet att avgå till ett bristande förtroende.
– Min övertygelse är att det är utövare, arrangörer, förtroendevalda och tjänstemän som med positiv energi tillsammans kan åstadkomma framgång, och där förtroendevalda ska ange riktningen för arbetet. Tyvärr upplever jag inte att det inte finns stöd för det arbetssättet från förbundets ledning idag, säger Tomas Werngren i pressmeddelandet.
– Jag kommer dock även i fortsättningen att arbeta för ridsporten, men i andra former.

Arbetet med att hitta en ny ordförande i fälttävlanskommittén påbörjas direkt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden