Hoppning
29 mars 2015 07:06
Ridsportplus

Jens vill ha glädjen med

Glädje och kärlek är Jens Fredricsons två nyckelord när han har gått in i rollen som lagledare för de svenska ponnyekipagen.

Jens vill ha glädjen med
Nye ponnyledaren Jens Fredricson mitt i vimlet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Det är glädjen som styr för har man inte kul då fortsätter man inte och har man inte kärleken till sin ponny, ja vad har man då?  

    En nästan fullsatt aula på Flyinge med. Jens Fredricsson hade kallat ponnyföräldrarna till möte för att informera om grundtanken i det ledarskap han nu har tagit på sig. Det handlar om en dialog, att komma vidare, ha en bra ton i gänget och som sagt, ha kul.

    Frågorna var många, från hur det egentligen ska vara på framhoppningen till vilka som kan bli uttagna till NM och EM senare i år. Jens kommer att ha mest koll på årets utomhusresultat inför alla olika uttagningar, han vill också betona att rida i lag är något helt annat än att rida individuellt. Så många lag som möjligt är målsättningen.

    Att stämningen i laget är det allra viktigaste, påpekade Jens Fredricson flera gånger. Att vara en del av ett lag betyder bland annat att man lägger ner eventuella konflikter där och då.

    – Vet ni vad flow är? frågade Jens.
    – Jo, något som infinner sig om alla negativa tankar är borta och hålls borta.
    Ponnyungdomarna ska i år få hjälp av Andy Swärd, mental coach med flera engagemang i ridsporten. Något som alla uppskattade.

    Öppenhet och tillit är något av Jens Fredricsons motto.
    – Till mig kan ni ställa vilka frågor som helst. Jag har tagit det här jobbet för att dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Tänk på att era barn är ridsportens framtid, nästa generations tävlingsryttare. Rak kommunikation alltså.
    Snack bakom ryggen och snack på till exempel Facebook är inget för den nye ledaren.
    – Jag kräver ärlighet och inga hugg i ryggen!  

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden