Fälttävlan
6 september 2015 09:21

Dag Albert ute ur Burghley

Dag Albert och Tubber Rebel fullföljer inte den fyrstjärniga klassikern Burghley. Valacken är öm i en sena efter lördagens terräng och visades inte i söndagens hästbesiktning.

Dag Albert ute ur Burghley
Tubber Rebel i målområdet efter lördagens terräng.

Det är första gången i den 15-åriga valackens karriär som han inte är i presentabelt skick efter ett terrängprov. 
– Han ömmar i en sena i ett framben och är inte i presentabelt skick, säger Dag Albert som låg 27:a inför den avslutande banhoppningen. 

Som väntat var det flera hästar som inte fortsätter tävlingen. Förutom Tubber Rebel var det ytterligare två hästar som aldrig visades och av dem som visades var det två hästar som inte släpptes igenom. Det var ingen av dessa som har med toppstriden att göra. 

Som alltid vid större tävlingar i fälttävlan var det en stor publik som följde förmiddagens hästbesiktning i en halvsoligt England. Ledande tysken Michael Jung visade inte sin La Biosthetique Sam FBW själv, då han fortfarande själv haltar efter fallet med sin andra häst i lördagens terräng. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden