Körning
12 oktober 2015 07:00
Ridsportplus

Här är svensk körsports framtid

Ung, talangfull, rutinerad och framgångsrik. Johanna Nilsson är precis vad svensk körsport behöver just nu, ett spännande framtidslöfte med siktet inställt mot internationella mästerskap.




Här är svensk körsports framtid
Johanna Nilsson är ett av svenska körsports stora framtidslöften.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det är ingen rookie eller debutant, Johanna Nilsson har varit med ett bra tag. Groomat till mamma Marie Nilsson, tävlat både ponny och stor häst i par med framgång. 

    Men det är nu när Marie Nilsson tagit flera steg tillbaka från parkörning och överlåtit sin mest lovande ponny, Calle, (e Rolökke Swallow) till Johanna. Därmed har hon två riktigt bra new forestar i sitt tävlingsstall, hemma finns också Triton (e Fredriksbergs Dizney).

    När årets tävlingssäsong utomhus i helgen avslutades i Åstorp var Johanna och Calle med. Ekipaget startade i lätt A-klassen, mest för att få ponnyn kvalad till medelsvår. Det ser så lätt ut när Johanna sätter full fart i maratonhindren. Det är flyt, det är snyggt, det är riktigt bra gjort. Seger i dressyr, seger i maraton, seger i precision, seger totalt med rejäl marginal till tvåan.

    Nästa säsong blir det fullt ös och betydligt ökad svårighetsgrad både på hemmaplan och på de internationella tävlingar som nygamla Team Nilsson redan diskuterar. Och om två år är det dags för ett nytt ponny-VM.
    Johanna tvekar inte när frågan kommer upp. Kan hon och har ponnyer i form så visst vill hon tävla ett stort mästerskap. Det handlar om att sätta mål, att träna och var fokuserad.

    Johanna Nilsson har allt det där, men en eller flera sponsorer skulle vara perfekt att ha med sig på en resa som kostar tid, kraft och pengar.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden