Prylspaning
18 februari 2016 09:00

Häststatyer runt om i världen

Ska du ut och resa och behöver tips på sevärdigheter? Dessa coola häststatyer finns att titta på runt om i världen. Ta en sista minuten eller bara dröm dig bort från vardagen till någon av dessa platser.

Häststatyer runt om i världen
Häftiga hästar, som går under namnet the Kelpies, i Falkirk, Skottland.

The Kelpies – Falkirk, Skottland
Den här statyn (se ovan) får du verkligen inte missa om du besöker Skottland. Kvällstid är den snyggt upplyst och är verkligen ett praktexempel på hur en snygg skulptur ska se ut. Missa inte!

Minister court – London, Storbritannien

Tre majestätiska hästar vaktar ingången till Minister court-byggnaden i London. Staden bjuder även på en hel del andra häststatyer som du också kan passa på att titta på när du ändå är i närheten.

The Mustangs of Las Colinas – Irving, Texas, USA

En hel flock med hästar som galopperar genom fontänen sedan 1984. Här får du se både föl och hästar som precis är på väg att hoppa ner i vattnet. Något att inspireras av till trädgården där hemma?

Genghis Khan Equestrian Statue – Erdene, Töv Province, Mongoliet

En hela 40 meter hög staty föreställande en häst och kejsaren Genghis Khan. Statyen är så stor så att det går att åka upp till hästens huvud och kika ut på utsikten. Ett måste om du är i Mongoliet på semester.

Hippo Arena Elements Resort – Samorin, Slovakien

Denna staty är klassad som väldens största häststaty med sina 20 ton. Hästen mäter 8,5 meter i höjd och 14,5 meter i längd. En riktig bjässe med andra ord och en staty du absolut bör se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden