Fälttävlan
31 mars 2016 10:23

Två gånger Linda i tvåstjärnigt

Listan över de placerade i Luhmühlens tvåstjärniga fälttävlan var tysk rakt igenom förutom på två ställen. Det var Linda Algotsson som red hem både en sjundeplacering med Fairnando och en tiondeplacering med Fairnet.

Två gånger Linda i tvåstjärnigt
Linda Algotsson och Fairnando har tävlat upp till och med trestjärnig internationell klass tillsammans. Foto: Lottapictures

OS-året är igång och igår tävlade ett par av de svenska kandidaterna i Tyskland. Bland alla framgångsrika hemmaryttare på Luhmühlens tvåstjärniga internationella fälttävlan slog sig Linda Algotsson in på listan med två placeringar med sina båda hästar från förbundskapten Staffan Lidbecks långa OS-lista.

Tillsammans med Fairnando låg Linda på plats 13 efter dressyr och felfri banhoppning, medan Fairnet då låg precis efter på plats 14. Väl ute i terrängen klättrade Linda uppåt på resultatlistan med båda två.
Efter klassens femte bästa terräng som var felfri sånär som på 3,60 straff för tiden avancerade Linda och Fairnando till en slutlig sjundeplats med 53,10 straff. Fairnet var inte långt efter med felfritt på hinder i terrängen och 5,20 tidsstraff. Totalt 54,90 straff resulterade i placering tio.

Therese Viklund på Mocca SE landade på plats 22 med 65,5 straff. Segrade gjorde Ingrid Klimke med Horseware Hale Bob på 37,70 straff.

Ryttarna födda 1987 eller senare hade en egen tvåstjärnig klass och där hamnade Christoffer Forsberg just utanför placering på plats 14 med Wanskjaers Carlsson, som är hans häst på långa OS-listan.  Slutresultatet blev 62,5 straff efter 44,10 i dressyren, 4 i hoppningen och 14,40 i terrängen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden