Sverige
22 april 2016 12:46

Sadlar stulna hos Hästak

Stuteriet och tävlingsstallet Hästak strax utanför Tingsryd har drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna visste precis vad de var på jakt efter och valde noga ut sadlar och magplattor.

Sadlar stulna hos Hästak
Hästaks sadelkammare, bara hundratalet meter från bostaden, var målet för inbrottet.

I sadelkammaren hos Hästak i Tingsryds kommun fanns en lång rad sadlar, träns, tävlingshjälmar, stövlar och all annan tänkbar utrustning. Tre sadlar som verkar ha blvit speciellt utvalda samt magplattor blev bytet vid inbrottet.
– De visste vad de var på jakt efter och är nog proffs på det här, säger Christina Kjellson som driver Hästak med maken Anders.

De försvunna sadlarna är nya bruna Stübben-sadlar av modell Portos Elite i storlek 17,5 med normal bomvidd. Vid stölden var de utrustade med CWD-stigläder och färgade stigbyglar. De stulna magplattorna var av bland annat märket CWD och i storlekarna 125 till 140.

Tjuvarna tog sig in genom en bakdörr, som kan tyda på att de har varit på plats innan eftersom den annars är svår att känna till. De har med stor sannolikhet utfört operationen i mörker eftersom Kjellsons annars hade märkt om stallet tändes upp. Därtill hade ensilaget som var placerat i stallgången inför morgonfodringen dragits ut som om tjuvarna har gått i det i mörkret.
Dagen före inbrottet hade Hästak fått föl och därför var paret Kjellson vakna mycket under den aktuella natten och ute i stallet flera gånger. Christina berättar vidare att deras bostad bara ligger 100–150 meter från stallet.
– Det känns väldigt olustigt, både att de har varit så nära hästarna och så nära inpå vårt hus. Eftersom vi var ute i stallet flera gånger under natten kunde vi ha stött på dem och då vet man aldrig vad som hade hänt, säger Christina.
Hon har hört om fler fall i Småland och vill gärna uppmana andra att vara uppmärksamma.
– Om någon har varit med om något liknande nyligen får de gärna kontakta oss – kanske det finns ett samband, säger Christina Kjellson.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden