Avelsnyheter
21 mars 2016 11:24

Casall Ask till svenska stoägare

Holsteinerförbundet som äger Casall Ask har länge behållit honom som en exklusivitet för sina egna medlemmar. Nu blir Rolf-Göran Bengtssons stjärna tillgänglig även för svenska stoägare genom Hippo Essentia AB.

Casall Ask till svenska stoägare
Casall Ask är en självklar stjärna när han än visar upp sig - nu kommer den här duon till Göteborg. Kim C Lundin kim@witnet.se

Casall Ask 95410(Holst f -99 e Caretino-Lavall I) är en megakändis i två världar, hoppsporten och avelsmarknaden. Under lång tid var han förbehållen ston från Holsteins stambok men i takt med att sportkarriären går mot sitt slut får aveln högre prioritet.

– Casall kommer att finnas på fryst, i perioder kan det finnas färskt med men realistiskt sätt är det en hingst som reser mycket och är otroligt populär, kön är lång, säger Lasse Forsström som förmedlar många av Holsteinerförbundets hingstar i Sverige.
– Jag rekommenderar stoägare att satsa på en seminstation med dokumenterad erfarenhet av fryst för att dra bästa möjliga nytta av frysdoser på Casall Ask, menar han.

Att hingsten släpps fri innebär en riktigt bra chans att det i framtiden kommer att finnas fler SWB-registrerade avkommor än den handfull som finns idag. De framgångsrika avkommorna är många, vem vill inte ha en ny Casello i stallet? Det finns fler som Chesall, Cabachon och The Toymaker, samtliga födda mellan 2003 och 2005 på väg upp i klasserna.

För en hingst som ligger på topp-10 listor i både sport och förärvning är priset därefter. Det kommer att kosta runt 4000 euro för ett antal strån fryst sperma. Villkoren kommer att klargöras på Språngrulla.se då Casall kan få ordinarie spermaimport-licens. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden