Sverige
24 april 2013 09:54

Filosof rasar mot ridsport

Ridsport innebär systematiska kränkningar av djur och är i själva verket främst ett sätt att manifestera människans självpåtagna överhöghet gentemot andra arter. Det skriver Kutte Jönsson, filosof och idrottsforskare, i en debattartikel i dag.

Det är SVT debatt som har publicerat debattartikeln som innehåller skarp kritik mot ridsport. Kutte Jönsson tycker att hästsport är omoraliskt djurplågeri och skriver bland annat att ”tävlings- och idrottsmiljön utgör tveklöst en hälsorisk för hästarna. Exemplen där hästar farit illa inom idrotten talar sitt tydliga språk. Med jämna mellanrum kommer det rapporter om hur hästar utsätts för misshandel för att kunna prestera bättre.”

Debattartikeln innehåller dock en del sakfel. Kutte Jönsson skriver bland annat de hästar som åkte fast i dopingkontrollen på OS 2008 hade höga halter av capsaicin i blodet när det i själva verket handlade om små mängder och hos någon häst enbart i urinprovet. 

Läs debattartikeln i sin helhet här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden