Fälttävlan
1 februari 2013 10:18

Petersens VM-häst såld till Melin

Malin Petersens VM- och EM-häst Piccadilly Z är såld. Det rutinerade stoet ägs numera av Hannes Melin.

– Jag hittade ingen som kunde köpa henne åt mig, säger Malin Petersen som är ledsen över att ha förlorat den häst hon har tränat och tävlat i nio år.

Fullblodskorsningen Piccadilly Z är född 2000 och hade tysk ägare fram tills för två år sedan. Då köpte Malin Petersens svärföräldrar stoet för att säkra en reservhäst åt svenskan över OS i London.
– Men nu kunde de inte ha kvar henne längre, säger Malin Petersen som dock fortfarande har kvar sin OS-häst Sofarsogood i stallet hemma i Tyskland.
– Piccadilly har betytt oerhört mycket för mig. Det var på henne jag red mitt första mästerskap, EM 2009. Och VM i USA 2010 var ett äventyr. Samtidigt som jag är ledsen över att ha förlorat henne är jag glad över att jag har fått ha henne så länge. Och det är roligt att hon hamnar hos Hannes. Jag vet ju att hon kommer att få det jättebra.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden