Fälttävlan
22 mars 2015 13:15

Lindas sköna rivstart

Linda Algotsson har fått en flygande start på säsongen och stod för tre terrängrundor utan hinderfel med sina hästar i franska Fontainebleau. Hemmanationen vann första omgången av årets Nations Cup.

Lindas sköna rivstart
Fairnando tog sig igenom den svåra trestjärniga terrängen i Fontainebleau utan hinderfel, väl lotsad av Linda Algotsson. EventingPhoto

Tillsammans med Fairnando (f 2005 e Cardento-Dalby Jaguar xx äg/uppf Margareta Algotsson) blev Linda Algotsson 25:a i meetingets trestjärniga klass. Ekipaget började med en tolfte plats efter dressyren och tappade sedan några placeringar efter en hel del tidsfel i terrängen. Det blev dock inga hinderfel. ”Fairnando hoppade superlätt runt den äckelsvåra banan! Alla korta vägar”, skriver Linda Algotsson på sin Facebooksida. I den utslagsgivande hoppningen på söndagen var bara fem nolla. Det blev tre nedslag och ett tidsfel för det svenska ekipaget. Klassen hade nästan 40 startande ekipage och var en kort trestjärnig klass, CIC.

Regerande dubble olympiske mästaren Michael Jung och La Biosthetiuqe Sam(val f 2000 e Stan the Man xx-Heraldik xx) tog ledningen efter dressyren och släppte sedan den inte i från sig. Det var ekipagets första internationella start sedan Aachen 2014.

Linda Algotsson red även meetingets långa enstjärniga klass med två hästar, 10-årige Lucky Luciano och 9-årige Farinet. Även här blev det felfria rundor på hinder i terrängen. Lucky Luciano slutade på 18:e plats och Farinet på 26:e plats i klassen som hade nästan 80 starter. 

Årets första omgång av Nations Cup reds också i Fontainebleau med fyra startande lag. Sverige har aviserat att det kommer bli svenskt deltagande i flera omgångar av årets serie. Frankrike vann med god marginal.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden