Fälttävlan
25 januari 2016 09:57

Två hästar OS-säkrade för Svensson Jähde

Tysklandsbaserade EM-ryttaren Louise Svensson Jähde har ägarformaliteterna klara kring båda sina bästa hästar, Viva 29 och Wieloch´s Utah Sun inför OS i Rio.

Två hästar OS-säkrade för Svensson Jähde
Wieloch´s Utah Sun och Louise Svensson Jähde kan bli ett av de svenska ekipagen på OS i Rio. (Arkivbild)

25-åriga Louise Svensson Jähde är en av de ryttare som Sveriges förbundskapten Staffan Lidbeck tror mycket på inför framtiden. Hon är stationerad hos flerfaldige OS-guldmedaljören Peter Thomsen i Tyskland. 

Tillsammans med Wieloch´s Utah Sun (sto f 2004 e Limbud-Cor de la Bryere uppf Hans Thomsen äg Stefan Wieloch with family & Hans Thomsen) ingick Louise Svensson Jähde bland annat i det svenska laget på Nations Cup i Malmö 2014. Ekipaget var påtänkt för EM i höstas, men stoet skadade sig i samband med ett fall i tyska Aachen. 

Svenskan red i stället mindre rutinerade Viva 29 (sto f 2005 e Clearway-Grundyman uppf Klaus Sievers äg Louise Svensson Jähde & Svantje Sievers) på EM i Blair Castle. Ekipaget slutade på 39:e plats. 

Både Wieloch´s Utah Sun och Viva 29 är nu säkrade till OS när det gäller formaliteterna kring ägare så att Louise Svensson Jähde kan starta dem i Rio om det skulle bli aktuellt. Hon var nyligen med på en SOK-resa till Brasilien för att bland annat se ridsportens tävlingsområde och terrängbanan.   

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden