Hoppning
12 maj 2016 09:49

”Det känns väldigt bra”

"Det känns väldigt bra. Jag hade redan tidigare gjort klart att jag slutar efter OS och nu kan jag fullfölja mitt uppdrag precis som jag lovat." Det säger Sylve Söderstrand till Ridsport.

”Det känns väldigt bra”
Sylve Söderstrand ser fram emot en spännande sommar med hopplandslaget och OS som det stora målet (arkivbild). Photographer Roland Thunholm

– Olympisk headcoach känns stort men innebär ingen större skillnad. Vi kommer att jobba i team precis som tidigare. Annika Ersgård har varit med länge och Ragnar Bengtsson engagerade jag själv för några år sedan, säger Sylve.

Den turbulens som varit de senaste veckorna har känts som ett vacuum menar Sylve som nu ser framåt mot i första hand säsongens viktiga Nations Cup och framöver givetvis OS i Rio. Han är extra glad och känner stolthet för det stöd han fått av landslagsryttarna som tydligt visat det stora förtroende de har för hans ledarskap.

– Nu ser vi framåt och ska jobba hårt för att ro iland de uppgifter vi har framför oss med landslaget. Våra ryttare har verkligen levererat de senaste veckorna och flera är ute den väntande helgen.

Den sista helgen i maj gör Sverige årets första start i FEI Nations Cup Europa division 1. Det sker i Rom i en tävling, där Sverige inte tävlar om poäng men som ändå är ett stort kraftprov. Till Rom är Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Charlotte Mordasini klara berättar Sylve.

– Femte ryttare blir antingen Helena Persson, Douglas Lindelöw eller Angelie von Essen. Helena gjorde strålande resultat med Bonzai H i Mannheim i helgen och Douglas och Angelie får visa vad de går för den helg som väntar.

– Vi har mycket stort framför oss och det känns verkligt inspirerande, säger Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden