Hoppning
12 maj 2016 07:45

Sylve olympisk headcoach

Sveriges Olympiska Kommitté SOK och Svenska Ridsportförbundet i samarbete ger Sylve Söderstrand uppdraget att vara olympisk headcoach för hoppryttarna.

Sylve olympisk headcoach
Sylve Söderstrand blir headcoach för de svenska hoppryttarna på OS.

Sylve Söderstrand kommer med engagemanget via SOK att stötta den svenska hoppledningen med Ragnar Bengtsson som förbundskapten och Annika Ersgård som sportchef hoppning. De tre har tidigare jobbat som ett team i hoppledningen och fortsätter nu i delvis nya roller. Ryttare kommer att tas ut till tävlingarna av en uttagningsgrupp. Till OS fastställs laget av SOK och till Nations Cup fastställs lagen av Svenska Ridsportförbundet.

– Ridsportförbundet och SOK har hittat en konstruktiv lösning för att fullfölja OS-satsningen mot Rio, säger Peter Reinebo, verksamhetschef hos Sveriges Olympiska Kommitté, i ett pressmeddelande från SvRF.

– Ryttarnas synpunkter har varit viktiga att lyssna in. Ett väl fungerande ledningsteam behövs för duktiga och erfarna idrottare, säger SOK:s sportchef Carina Skoog med ansvar för ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden