Hoppning
28 mars 2015 10:04

Flera svenska segrar

(Uppdaterad) Ņrspremiären av Baltic Cup började bra för Sverige med vinst i de två inledande klasserna för juniorer på Flyinge. Den tredje segern kom i fredagens laghoppning. På lördagen vann Nellie Berntsson en juniorklass.

Flera svenska segrar
Wilma Heie och Esmay van Kastanjehof, (här på årets elithoppningar i Borås) vann juniorernas 1,30-hoppning. Roland Thunholm

Torsdagen och tävlingarna inleddes på 1,20-höjder i juniorernas lilla runda. Sverige fick in dubbelt så många som  Danmark bland de tolv placerade i klassen, som endast innehöll svenska och danska ekipage. Längst fram eller högst upp tronade Fredrika Sederholm med den Hollandfödde Udesso (val f -01 e  Matterhorn-Indoctro,) 0,08 sekund före ett danskt ekipage.

På tio centimeter högre hinder i den stora rundan blev segermarginalen betydligt större när Wilma Heie vann med  den belgiska Esmay van Kastanjehof (sto f -04 e Thunder Van De Zuuthoeve-Quito De Baussy). Även här var det Danmark på andra plats.

Uppdatering fredag
En kvartett under Niklas Arvidsson coachning ordnade ny svensk seger, när juniorernas laghoppning avgjordes på fredagen. En runda på 1,35-höjder klarade Sverige på fyra fel, vilket var två mindre än det bästa av två danska lag. Individuellt i klassen blev det däremot dansk seger.

Uppdatering lördag
På lördagen blev det bara svenskt på pallen i en 1,20-hoppning för juniorer. Segern gick till Nellie Berntsson och Conte De La Cour Th. 

Se ett inslag i SVT från Baltic Cup här. 

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden